2013-09-19

"Kitokia" vaikų stovykla 2013m.

Šią vasarą Šniūraičių kaimo vietovėje vėl aidėjo vaikų juokas. Kaip ir kiekvienais metais Laisvųjų Krikščionių Bažnyčios organizuojama vaikų stovykla suteikia galimybę visiems dalyvaujantiems (t.y. ne tik vaikams, bet ir vadovams bei savanoriams) bent kelioms dienoms ištrūkti iš savo kasdienių darbų bei užsiėmimų ir ilsėtis gamtoje tiek aktyviai bendraujant vienas su kitu, tiek pasyviai tinginiaujant ramybės laiko metu. 

Šiais metais stovykloje dalyvavo 40 vaikų, tad Šniūraičių kaimo gyventojai tikrai girdėjo mus esant :) Stovykloje vaikai buvo kviečiami susitikti su Jėzumi įvairiose gyvenimo situacijose: savo kasdienybėje; ligoje, kai serga kūnas, širdis ar siela; tada, kada yra nemėgstami. Vaikai sužinojo, kad Jėzus randa žmones net ir tada, kai jie jo neieško bei būna šalia, kai yra sunku. Kiekviena tema buvo aptariama tylos laiko metu, per bendrą mokymą, žaidžiant žaidimus, vakare sėdint prie laužo ir klausantis svečių istorijų/liudijimų. 

Vaikai kartu su vadovais imituodami Petro pakvietimo sekti Jėzumi istoriją darėsi meškeres ir gaudė šalimais esančiame upeliuke žuvis; prisimindami per stogą nuleisto ligonio istoriją ir išmokę pirmosios pagalbos teikimo būdus, vienas kitam padėjo, gelbėjo ir tvarstė. Buvo nepamiršta ir Biblijoje aprašoma Pauliaus kelionė, kurios metu jis sutiko Jėzų, tad vaikai jodinėjo arkliais šalimais esančioje sodyboje bei turėjo galimybę pasivažinėti motociklu. Kadangi nei viena stovykla neapsieina be naktinio žygio, bei talentų vakaro, tad ir šiais metais vaikai su fakelais žygiavo klausytis naktinės istorijos, pasakojo anekdotus ir visus stebino savo nuostabiais talentais. Nepaisant lietaus ir ligų, gera nuotaika lydėjo visus iki pat stovyklos pabaigos. O išsiskirstydami dauguma žadėjo vėl susitikti kitais metais jau paūgėję, su naujomis patirtimis ir įspūdžiais.
 




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

  Adaptuota The Professional Template tema