2010-02-27

Stanford`ų šeima Indonezijoje

Vasario mėn. Zoja ir Ričis atsiuntė mums tokį savo naujienų laišką. Turime progą sekti jų gyvenimą tolimoje Sumateros saloje.
"Pastarosiomis savaitėmis jaučiamės gana keistai. Mus drąsino sūnaus Judo pirmieji žingsniai. Mus džiugino besisvečiuojantys artimi draugai iš Anglijos, žygiai laukinėje gamtoje (matėme karališkąją kobrą!) ir santykių su kitais komandos nariais stiprinimas. Ir vis dėlto dažnai jaučiamės vieniši ir tarsi gyventume Indonezijoje be tikslo. Mes tikrai neabejojame savo pašaukimu būti šioje šalyje, bet labai ilgimės artimesnių santykių su žmonėmis ir trokštame aiškiai matyti, kaip Dievas čia veikia. Prašome specialiai pasimelsti už tai, kad kasdien vis labiau pažintume Jo džiaugsmą ir stiprybę, turėtume kantrybės ir užsispyrimo, ypač kai sunku. Taip pat melskite, kad Dievas atsiųstų čia daugiau bendradarbių.
Praeitą savaitę atšventėme pirmąjį Judo gimtadienį. Jis turėjo net dvi gimimo dienos šventes! Į antrąją susirinko net 35 kaimynai. Visi džiaugėsi gražia švente, o Judas, suprasdamas, kad viskas vyko dėl jo, laimingas valgė bananus iš vaisių lėkštės.
Leiskite mums pristatyti vieną žmogų, kuris atėjo pasveikinti Judo. Pak RT neseniai grįžo iš kelionės į Meką. Jis atėjo su žmona, atsinešė krūvas nuotraukų ir papasakojo apie savo išvyką. Mes daug kalbėjomės. Jis pasakojo, kad kelionės metu jautėsi labai artimas Dievui. Tokių pokalbiai gana dažnai čia pasitaiko, bet iš tikrųjų mus liūdina tai, kad žmonės yra patenkinti savo tikėjimu ir visai neturi noro skaityti Evangelijos. Kai tik baigiasi pasninko mėnuo ir šventoji kelionė (Hajj), žmonės tiki, kad ir vėl yra švarūs ir skaistūs. Prašome melstis už tai, kad žmonės patikėtų Dievo šventumu, žmogaus nuodėmingumu ir Gelbėtojo reikalingumu.
Kita mergina D jau greitai baigs vidurinę mokyklą. Ji kur kas mažiau domisi musulmoniškomis savo šaknimis ir labai tikisi studijuoti užsienyje bei tapti diplomate. Prieš metus jos mama žuvo motociklo avarijoje, o kai salą ištiko žemės drebėjimas, ji manė, kad prarado ir tėtį. Mūsų draugė pasidalino su ja apie tai, kaip svarbu atiduoti visas savo baimes Dievui. Zoe labai tikisi praleisti su D daugiau laiko ir padėti jai mokytis anglų kalbos.
Šį mėnesį dar supažindinsime jus ir su Donny ir Tess bei dviem jų dukrelėmis. Jie yra puiki šeima iš kitos šalies dalies. Šių žmonių širdys pilnos troškimo pasakoti žmonės Gerąją Naujieną. Vieną kartą per savaitę Richis kartu su Donny važiuoja „žvejoti“ į skirtingus kaimus, o Tess su Zoja geria kavą. Po trejų metų tarnystės čia jie tikisi grįžti į gimtuosius savo namus kelis mėnesius atokvėpio. Ši šeima, kartu su kitais bendradarbiais, yra įsipareigoję kiekvieną ketvirtadienį melstis ir pasninkauti už Indonezijos žmones. Jeigu ir jūs norėtumėte prisidėti prie mūsų, parašykite man ir aš atsiųsiu kelis konkrečius poreikius. Tik parašykite man! Mums labai svarbu žinoti, kad nuolat esate su mumis maldoje. Ačiū!
Paskutinę vasario mėnesio savaitę praleisime kitame mieste vyksiančiuose mokymo kursuose, kurių pagrindinė tema – „Sveika komanda“. Mums tai bus puiki proga susitikti su kitais darbuotojais ir pasivaikščioti po parduotuves. Taip pat tikimės susipažinti su kitame mieste dirbančiu žmogumi, kuris dirba pagal „Catfish“ programą, padedančią įsilieti į miestelio gyvenimą, ir teikia konkrečią pagalbą žmonėms. Richis turėtų pradėti savo doktorantūros studijas universitete, o Judas kartu su mama ką tik pradėjo lankyti žaidimų grupę tris kartus per savaitę. Tai maloni ir draugiška grupelė (mokyklėlė), kurioje Zoja tikisi geriau susipažinti su kitomis mamomis bei mokytojomis. Judui labai patinka įvairios kopėtėlės.
Dėkui jums už jūsų maldas!"
Jeigu norite daugiau sužinoti apie Zojos ir Ričio gyvenimą Indonezijoje, galite aplankyti jų elektroninį dienoraštį adresu: http://www.richandzoe.blogspot.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

  Adaptuota The Professional Template tema