2013-04-02

Bažnyčios Biblijos studijų grupelių vadovių kelionė į Dž. Britaniją


2013 m., Kovo 15-17 dienomis vyko CBS International (Tarptautinių Biblijos studijų bendruomenėje) konferencija Didžiojoje Britanijoje. Konferencijoje dalyvavo beveik 200 Biblijos studijų grupelių vadovų iš Didžiosios Britanijos. Iš Lietuvos taip pat buvo pakviesti visi grupelių lyderiai, kurie  Biblijos studijas rengia Lietuvoje pagal CBSI sudarytą studijų programą. Lietuvoje šiuo metu tokios grupelės yra septynios (Klaipėdoje, Pakruojyje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Vilniuje). Iš mūsų bažnyčios į konferenciją vyko Vita R., Jekaterina J., Skaidra K. ir Dovilė J.
Kelionė buvo sunkoka, nes teko persėsti kelis sykius, skristi lėktuvu, važiuoti autobusais, traukiniais... Tačiau smagi kompanija ir laukiantis tikslas viską atpirko. Nuvykus paaiškėjo netikėtas dalykas – beveik visi dalyvaujantys lyderiai buvo vyresnio amžiaus. Turiu minty – labai stipriai vyresnio... Iš pradžių sunku buvo priprasti, nes čia, Lietuvoje, labai daug jaunų žmonių, tarnaujančių krikščioniškose veiklose, o Anglijoje susitikome vyresnius žmones. Tai man kalbėjo apie ištikimybę tarnystėje bei mano nenuolaidžią širdį, nes tikrai pradžioje buvo labai sunku ir netgi didžiavausi, kad aš tokia jauna čia atvykau. Ir tarnauju su Biblijos studijų grupele. Kokia gėda! Ir kiek darbo Dievui...
Iš tiesų konferencijoje labiausiai paliko įspūdį kalbėtojas Paul Mallard. Jis tikrai uždegė aktyviau skaityti Bibliją, šlovinti Dievą ir suprasti, kad Dievas yra ir buvo, ir bus. Ir Jis klausosi. Ir kaip svarbu studijuoti Bibliją. Iš pamokslų išeidavau užsidegusia širdimi, net jei neišgirsdavau nieko naujo, bet tai, ką išgirdau, buvo mabai laiku ir vietoje. Todėl esu be galo dėkinga už gautą galimybę dalyvauti toje konfernecijoje, nes tai mane išmokė nesitikėti nieko iš anksto ir padėjo suprasti, kaip svarbu studijuoti Bibliją toliau ir kad tai keičia gyvenimus. Labai tikiuosi, kad ir maniškį.

Skaidra





1 komentaras:

  1. Pagyvenę žmonės Anglijoje turi daugiau laisvo laiko nei jaunesni, kurie dirba ir augina vaikus. Ir jie labai pareigingi - štai dvi moterys, prieš dvejus metus pradėjusios melstis už Lietuvos grupeles, priėjusios teiravosi, kas girdėti. Šie žmonės labai ištikimi savo įsipareigojimuose ir maldose. Labai rimtai žiūri į savo tarnystę ir be galo džiaugiasi galėdami perduoti estafetę jaunesnei kartai... kad ir kitos šalies. Jie labai laukia atsiliepimų, reakcijų, įspūdžių. Sulaukę būna labai užsidegę toliau remti šią Žodžio tarnystę.

    AtsakytiPanaikinti

  Adaptuota The Professional Template tema