2010-05-06

Mūsų bažnyčios namų grupės

Kiekvieną savaitę, skirtinguose Vilniaus m. rajonuose vyksta namų grupės. Mūsų bažnyčią lankantys žmonės ir svečiai, turi puikią progą vieną savaitės vakarą burtis į mažas namų grupelės ir kartu studijuoti Bibliją, melstis vieni už kitus ir tiesiog bendrauti.

Šiuo metu veikia trys pagrindinės namų grupės: Pilaitėje, Trakų Vokėje ir miesto centre. Namų grupės Trakų Vokėje ir Pilaitėje vyksta antradieniais, o trečiadieniais renkasi miesto centre gyvenantys žmonės.


Namų grupės vyksta tikruose žmonių namuose, taigi turime puikią progą aplankyti vieni kitus, dalintis savo kasdienybe, vaišingumu. Maistas nėra privalomas namų grupės atributas, bet, pavyzdžiui, centro namų grupelėje susirinkimą visada pradedame nuo bendros vakarienės. Tokiu būdu, po darbų ateinantys žmonės, gali ramiai pavakarieniauti ir toliau bendrauti.



Mūsų bažnyčioje lankosi daug studentų ir jaunų žmonių nesukūrusių šeimų. Namų grupės yra puiki galimybė jiems tapti šeimos nariais. Kai kurios šeimos turi daugiau vaikų, kai kurios dar jų tik laukia. Bet kokiu atveju, artimųjų Vilniuje neturintys žmonės, gali bent retkarčiais pabūti šeimoje, o ilgainiui užmegzti ir artimesnes draugystes.



Visų bažnyčios namų grupių tikslas yra Dievo Žodžio skaitymas, analizavimas ir pritaikymas savo kasdieniniame gyvenime. Kai kurios grupelės yra nusprendusios skaityti Biblijos knygas nuosekliai (pvz. centro grupė šiais metais nuosekliai skaito Apaštalų darbus, o Pilaitėje galite dalyvauti Apreiškimo knygos studijose). Kartais sutariame daryti ir teminius vakarus, mums aktualiais klausimais. Dažnai studijuodami Raštą, skaitome skirtingus Biblijos vertimus lietuvių ir anglų kalbomis, taip pat naudojamės Biblijos žodynais ir žemėlapiais. Visa tai praturtina Dievo ir artimo pažinimą.

Po Biblijos studijų, visada skiriame laiko maldai. Kiekvienas atėjęs žmogus gali pasidalinti savo rūpesčiais ir džiaugsmais, taip suteikdamas galimybę broliams ir sesėms užtarti jį prieš Viešpatį. Iš tikrųjų, maldos metu tampame viena šeima, nes atvira širdimi dalinamės savo gyvenimu su Dievu ir su šalia esančiu žmogumi. Tai suteikia jėgų ir kitą dieną išlikti tikinčiu žmogumi. Juk iš savęs mes mažai, ką galime!



Taigi, jeigų jūs norėtumėte prisijungti prie vienos iš bažnyčios namų grupės, susisiekite su jų koordinatoriais:

Inga Kleinauskienė, Pilaitės namų grupė, el.paštas: ingakleinauskiene@inbox.lt
Robertas Audėjus, susirinkimai Trakų Vokėje, el.paštas: joakimas@gmail.com
Audronė Briedienė, Centro namų grupė, jos el. paštas:  audra@lkb.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

  Adaptuota The Professional Template tema